Автор: Hromak

BODY 700 Демол – Ефикасно средство за отстранување боја

Пред почнување на проект за боење на различни површини секогаш е потребна соодветна подготовка на површината. Доколку првиот чекор во вашиот нов проект е отстранување на старата боја, тука е BODY 700 Paint remover – Демол. Станува збор за транспарентен премаз кој ефикасно ја отстранува бојата од сите метални и пластични површини. BODY 700 Paint […]

CONTINUE READING BODY 700 Демол – Ефикасно средство за отстранување боја 1 min read

Како до совршен изглед на вашата метална ограда, со само еден премаз?!

Сведоци сме на енормно покачување на секојдневните животни трошоци за храна, производи за домаќинство и хигиена, електрична енергија… Овој не популарен тренд на покачување на цените е присутен и во индустријата на бои и лакови па поради тоа ви препорачуваме производи со кои може да ја завршите посакуваната работа квалитетно, а воедно и да заштедите. […]

CONTINUE READING Како до совршен изглед на вашата метална ограда, со само еден премаз?! 1 min read

ХРОМАК советува: направете го вистинскиот избор, изберете MAXIPOL и направете разлика!

Бојадисувањето на ѕидовите во домот претставува не толку омилена активност кај повеќето семејства. Гужва, мајстори, неред и пореметување на секојдневното функционирање на кое сме навикнати. Сепак новите тонови во домот внесуваат нова енергија и расположение во семејството и често се случува токму по завршување на едно такво реновирање да се добие впечаток за домот како […]

CONTINUE READING ХРОМАК советува: направете го вистинскиот избор, изберете MAXIPOL и направете разлика! 1 min read

Имате проблем со мувла – како да се справите со неа?

Појавата на мувла е честа појава, посебно во зимските услови поради зголемената влажност на воздухот, намалено проветрување и секако пониски температури. Мувлата е многу повеке од само естетски проблем – појавата на мувла штетно влијание врз здравјето на луѓето, а особено кај децата. Токму поради тоа се препорачува трајно отстранувањее на истата во 3 едноставни […]

CONTINUE READING Имате проблем со мувла – како да се справите со неа? 1 min read

Пет совети за правилно лепење на дрво и паркет!

MITOL – Одберете го вистинското лепило! Целта на секое лепење е да се добие добар спој помеѓу 2 материјали. За квалитетен спој се важни изборот на вистинско лепило како и правилна апликација на лепилото. Ова се 5 совети за правилно лепење: Ако сте во дилема дали сте го одбрале вистинското лепило, тестирајте го на помала […]

CONTINUE READING Пет совети за правилно лепење на дрво и паркет! 1 min read

Варосување на ѕидовите во зима – ДА или НЕ?

Варосување во зима секако може да се препорача. Идеално време за бојадисување на ѕидовите би било на температури кои не се премногу ниски, а влажноста висока за да се обезбеди кратко време на сушење, како и добра вентилација на просторијата. Пролетта и крајот на летото, во овој поглед, се најдобри периоди од годината за ваков […]

CONTINUE READING Варосување на ѕидовите во зима – ДА или НЕ? 1 min read

Кога е вистинското време за бојадисување?

Кога последен пат сте го бојадисувале вашиот стан? Дали се сеќавате? Или беше толку одамна што не се ни сеќавате каква боја беа вашите ѕидови? Можеби сега е вистинското време да размислите дали наскоро би можеле да го освежите вашиот животен простор со нова боја на ѕидовите. Постојат неколку показатели кои покажуваат дали е време […]

CONTINUE READING Кога е вистинското време за бојадисување? 1 min read

Бои за ѕидови кои се тренд во 2022 година

Дали ви се случило декорацијата и внатрешното уредување на вашиот стан да станат малку досадни? Или време е за пролетна подготовка. Или да реновирам стан . Или само сакате малку да се поиграте и да експериментирате со нови формули кои се повеќе во согласност со модните трендови во моментот. Без оглед на причината, едноставно сакате […]

CONTINUE READING Бои за ѕидови кои се тренд во 2022 година 1 min read

Како да ја одберете совршената боја за вашата фасада?

Доколку сакате на куќата да и дадете посебен изглед, треба да ја изберете вистинската боја на фасада. Правилно избраната боја на фасадата може да ги скрие недостатоците на куќата, да ги истакне нејзините предности и да го нагласи карактерот на уредувањето. Бидејќи фасадата на куќата е нејзиниот излог, потребно е детално да се испланира изборот […]

CONTINUE READING Како да ја одберете совршената боја за вашата фасада? 1 min read

Што е топлинска изолација?

Што е топлинска изолација? Кога велиме топлинска изолација, најчесто мислиме на термоизолационен материјал чија функција е да го заштити објектот од надворешни топлински промени и да одржува постојано пријатна температура во внатрешноста на објектот. За да може еден материјал да се нарече топлинска изолација, тој мора да има мала вредност на коефициентот на топлинска спроводливост, […]

CONTINUE READING Што е топлинска изолација? 1 min read