Категорија: КОРИСНИ СОВЕТИ

Како може бојата на ѕидовите да трае подолго?

Планирате молерисување во вашиот дом, но нередот и подготовните пред молерисување Ви е здодевна работа? Поместување на мебелот, покривање на вредните работи, чистење… Еден од начините за максимално одложување на следното боење на ѕидовите е користење на водоперлива латекс боја за ѕидови која ќе трае много подолго од стандардните бои за внатрешни ѕидови. Максима Максилатекс […]

CONTINUE READING Како може бојата на ѕидовите да трае подолго? 1 min read

BODY 700 Демол – Ефикасно средство за отстранување боја

Пред почнување на проект за боење на различни површини секогаш е потребна соодветна подготовка на површината. Доколку првиот чекор во вашиот нов проект е отстранување на старата боја, тука е BODY 700 Paint remover – Демол. Станува збор за транспарентен премаз кој ефикасно ја отстранува бојата од сите метални и пластични површини. BODY 700 Paint […]

CONTINUE READING BODY 700 Демол – Ефикасно средство за отстранување боја 1 min read

Како да одберете соодветно лепило за плочки?

Во разговори со трговците на лепила за плочки или со самите мајстори веројатно сте слушнале за различни термини кои ви се нејасни. Во зависност од димензијата, типот и местото каде се лепат плочките, постојат различни класи на соодветни лепила. Ова е краток водич и објаснување на одредени поими кои ќе ви помогнат да направите правилен […]

CONTINUE READING Како да одберете соодветно лепило за плочки? 1 min read

Обновете ги Вашите собни врати во 4 чекори

Нашите домови од време на време треба да се обноват, да се исфарбаат и да добијат нов сјај. Една од многуте работи кои не толку често ги обновуваме се собните врати. Најчесто бојата им е избледена или пожолтена, а не изостануваат местата каде бојата е оштетена или недостасува парче боја поради физички оштетувања. Епа, време […]

CONTINUE READING Обновете ги Вашите собни врати во 4 чекори 1 min read

Како до совршен изглед на вашата метална ограда, со само еден премаз?!

Сведоци сме на енормно покачување на секојдневните животни трошоци за храна, производи за домаќинство и хигиена, електрична енергија… Овој не популарен тренд на покачување на цените е присутен и во индустријата на бои и лакови па поради тоа ви препорачуваме производи со кои може да ја завршите посакуваната работа квалитетно, а воедно и да заштедите. […]

CONTINUE READING Како до совршен изглед на вашата метална ограда, со само еден премаз?! 1 min read

ХРОМАК советува: направете го вистинскиот избор, изберете MAXIPOL и направете разлика!

Бојадисувањето на ѕидовите во домот претставува не толку омилена активност кај повеќето семејства. Гужва, мајстори, неред и пореметување на секојдневното функционирање на кое сме навикнати. Сепак новите тонови во домот внесуваат нова енергија и расположение во семејството и често се случува токму по завршување на едно такво реновирање да се добие впечаток за домот како […]

CONTINUE READING ХРОМАК советува: направете го вистинскиот избор, изберете MAXIPOL и направете разлика! 1 min read

Имате проблем со мувла – како да се справите со неа?

Појавата на мувла е честа појава, посебно во зимските услови поради зголемената влажност на воздухот, намалено проветрување и секако пониски температури. Мувлата е многу повеке од само естетски проблем – појавата на мувла штетно влијание врз здравјето на луѓето, а особено кај децата. Токму поради тоа се препорачува трајно отстранувањее на истата во 3 едноставни […]

CONTINUE READING Имате проблем со мувла – како да се справите со неа? 1 min read

Пет совети за правилно лепење на дрво и паркет!

MITOL – Одберете го вистинското лепило! Целта на секое лепење е да се добие добар спој помеѓу 2 материјали. За квалитетен спој се важни изборот на вистинско лепило како и правилна апликација на лепилото. Ова се 5 совети за правилно лепење: Ако сте во дилема дали сте го одбрале вистинското лепило, тестирајте го на помала […]

CONTINUE READING Пет совети за правилно лепење на дрво и паркет! 1 min read

Што е топлинска изолација?

Што е топлинска изолација? Кога велиме топлинска изолација, најчесто мислиме на термоизолационен материјал чија функција е да го заштити објектот од надворешни топлински промени и да одржува постојано пријатна температура во внатрешноста на објектот. За да може еден материјал да се нарече топлинска изолација, тој мора да има мала вредност на коефициентот на топлинска спроводливост, […]

CONTINUE READING Што е топлинска изолација? 1 min read

Како да ја одберете совршената боја за вашата фасада?

Доколку сакате на куќата да и дадете посебен изглед, треба да ја изберете вистинската боја на фасада. Правилно избраната боја на фасадата може да ги скрие недостатоците на куќата, да ги истакне нејзините предности и да го нагласи карактерот на уредувањето. Бидејќи фасадата на куќата е нејзиниот излог, потребно е детално да се испланира изборот […]

CONTINUE READING Како да ја одберете совршената боја за вашата фасада? 1 min read