KERAMOL® Elastic Високо еластично лепило за керамички плочки

KERAMOL Elastic е високо еластично лепило за керамички плочки на база на хидраулични врзивни средства, посебно селектирани агрегати, синтетички полимери и адитиви. Наменет е за надворешна и внатрешна употреба, на ѕидни и подни површини. Температурно е постојан од -20°C до +70°C. Се препорачува за употреба во бањи, кујни, системи со подно греање, базени, балкони и тераси, односно во сите ситуации каде залепените керамички плочки се изложени на зголемена влажност и на промени на температурата. Идеален е за лепење на невпивачки плочки кога површината е тешка за работа, критична и деформабилна.

25 kg
Потрошувачка: Од 2-5 kg/m² во зависност од квалитетот на спремената површина, од техниката и од начинот на нанесување на лепилото.

SHARE