FUGALIN® Смеса за фугирање

FUGALIN е водоодбивна, паропропусна, еластична, фунгицидно заштитена маса за фугирање, која одлично се прилепува на површините и е отпорна на гребење. Наменета е за фугирање на керамички и стаклени плочки, мозаиции камења при внатрешни и надворешни работи. Се користи како за ѕидни така и за подни површини. Максимална ширина на фугите не смее да биде поголема од 8mm. FUGALIN-от поради своите исклучителни технички својства погоден е за примена во купатила, кујни, како и во ентериери кои поседуваат систем на подно греење.

2 kg
Потрошувачка: Од 0.5-1.0 kg/m², во зависност од ширината и длабочината на фугата, како и од форматот на плочките.

SHARE